Test: Slingbox Pro

En fellesnevner for ferierende og reisende i forskjellige sammenhenger (spesielt for de som reiser gjennom jobben) er at norske TV-kanaler er vanskelig å få sett når du er utenfor våre norske grenser. Man kan nøye seg med web-tv fra de forskjellige kanalene, men dette er sjeldent godt nok da mange programmer ikke er å få tak i. Men det finnes altså en god løsning på dette, og den heter Slingbox.

Slingbox er like enkel som den er genial: koble den til din satelitt- eller kabel-dekoder og se bildene fra hvor som helst i verden så lenge du har internett-tilkobling. Det som gjør dette enda bedre er at man kan kontrollere dekoderern hjemme med en virtuell fjernkontroll som følger med programvaren man installerer på sin PC, Mac, eller mobiltelefon. Ja du leste riktig, mobiltelefon også. Man kan streame TV-bilder rett fra videokilden hjemme og til en mobiltelefon hvor som helst i verden, alt man trenger er en 3G-tilkobling og en støttet telefon.

På nåværende tidspunkt støttes kun diverse smartphones og pocket-PCer. Iphone er dessverre ikke støttet ennå, men sikre kilder sier at det er på vei. Akkurat nå er iPhone-applikasjonen til Slingbox i en pre-Alpha-versjon, se på videoen under for næremere informasjon om det. Det finnes ikke noen Java-applikasjon for mer folkelige telefoner ennå.

Selve boksen (Slingbox) kobles fra den videokilden du vil streame ut og til nettet gjennom din bredbåndlinje. Da vi testet Slingbox Pro, som forøvrig er topp-modellen til SlingMedia, fikk vi med noe ekstrautstyr som heter Slingbox Link Turbo som gjør det veldig enkelt å koble det hele trådløst fra ruter til Slingbox. Plug n’ Play rett og slett, og ferdig med den saken. Men man trenger ikke å invistere i slikt utstyr for å koble Slingboxen til nettet.

Litt verre var det med programvaren som ikke støttet vår satelitt-dekoder fra Canal Digital, men etter en hyggelig telefonsamtale med en dyktig og hyggelig medarbeider hos SlingMedia så ordnet alt seg – vi fikk også en bekreftelse på at en oppdatering lå rett rundt hjørnet, og at denne ville fikse dette problemet. Men det er ingen grunn til å være bekymret uansett, når du installerer programvaren så får du velge mellom tusenvis av dekodere eller andre videokilder, det er få som ikke er representert her, vær du trygg. Og hvis du er så uheldig å ha en videokilde som ikke er støttet, så finnes det heldigvis løsninger da også. En ting som slo meg når jeg knotet med dette var hvor stort og hjelpsomt Slingbox-communitiet var, det er et stort support-forum hvor man kan få hjelp eller selv hjelpe andre.

Oppdatering: Vi har nå kjørt igang en relativ enkel konkurranse hvor du kan vinne en Slingbox Pro fra SlingMedia, som har vært så hyggelig å sponse denne konkurransen. Les mer om det her.

For alle som kan tenke litt selv, så forstår man raskt at Slingboxens potensiale ikke er begrenset til dekodere, man kan bruke dette på DVD-spillere, DVR-opptakere, også videre. Det eneste jeg kan avkrefte med engang er å bruke den sammen med konsoll-spill, bare tenk deg den forferdelige responstiden, rundt 3-4 sekunder ihvertfall.

Et problem jeg ikke opplevde selv, men som jeg ser at mange andre har hatt problemer med selv, er å åpne porter på din ruter, dette skal i og for seg være en smal sak, men mange rutere i dag gjør dette for deg automatisk.

En ting som strengt tatt er nødvendig hvis du skal bruke dette over store avstander er at man kan skifte kanaler uansett hvor i verden man befinner seg, og dette har SlingMedia løst på en flott måte; med i pakken er det en ledning med to IR-sendere som skal gå fra Slingboxen til dekoderen. Man klistrer fast IR-senderne foran IR-mottakeren på dekoderen eller videokilden og dermed er det løst, det er faktisk litt morsomt å sitte der å skifte kanaler fra et helt annet sted, men kanskje er det bare meg som synes det. Eneste bakdel med dette er at de som sitter hjemme i stua må se på akkurat det samme som deg, så nok engang slipper ikke kona unna fjernkontroll-krangelen.

Selve programvaren, Slingplayer, fungerer smertefritt og er faktisk et av de penere grensesnittene jeg har sett på en stund, både når det gjelder Mac og Windows. Når man ønsker å bruke fjernkontrollen får man fram en virtuell fjernkontroll som ser ut og oppfører seg akkurat likedan som den du har hjemme, noe som kan være en stor fordel for enhver.

Det er muligheter for å koble til HD-kilder på en Slingbox Pro, det er både HDMI og komponent-inntak på den. Men det er lite sannsynlig at din bredbåndslinje vil takle HD uansett, da den krever en meget høy hastighet for å få dette til. Men trenger du virkelig HD? Det er jo ikke en 40″ flatskjerm du vil se streamingen på, mest sannsynlig er det på din dataskjerm eller mobilskjerm dette skjer, og der blir HD overflødig.

Slingbox finnes i følgende versjoner:

Slingbox Pro – Dette er toppmodellen, og mest sannsynlig så trenger du ikke denne. De to andre modellene har mer enn nok muligheter for de fleste. Med denne versjonen kan du kontrollere opp til fire forskjellige videokilder, inkludert DVR, digital kabel, satelitt dekoder, og DVD-spiller. HD sies å støttes, men det er nok ikke full HD.

Slingbox Solo – Med denne kan du bruke de samme videokildene som med Pro-versjonen, men bare en av gangen. HD skal også støttes her.

Slingbox AV – Dette er lettvekteren, men mest sannsynlig er den god nok for de fleste. Den støtter de samme kildene som de to andre, men bare en av gangen her også. HD støttes ikke, men hvem bryr seg egentligså lenge det skal vises på en liten laptop-skjerm eller mobiltelefon?

Konklusjon

For alle som bare har lyst på en gadget til, men som egentlig ikke vet om behovet er der – la være, du har ikke behov for en Slingbox. Men er du en som reiser mye, eller kanskje du har et spesielt behov som Slingbox dekker, ja da vil jeg uten noen problemer anbefale deg å kjøpe en slik. Pass bare på å ikke kjøpe en versjon som du ikke har behov for, jeg regner med at de to lettvekterne passer deg godt nok.

Selv om jeg skriver at det ikke er noen vits i å kjøpe en slik med mindre du virkelig har behov for det, så har jeg virkelig kost meg med Slingplayer Pro, og foruten at jeg skulle skrive en test om den så har mitt behov for en slik vært lik null. Men nå står jeg her altså å gruer meg til å levere den tilbake – det blir nok til at jeg kjøper en selv regner jeg med, for når iPhone-applikasjonen kommer så vil dette kicke ass, totally! Den norske prisen på Slingbox Pro er 2.695,- Om det er verdt det kommer helt an på behovet, hva ønsker man å betale for å få tilgang på norsk TV i utlandet, hvor ofte reiser du, og hvor lenge reiser du? Dette må du selv avgjøre, men for min egen del blir det kanskje litt vanskelig å forsvare denne prisen til min samboer. Men jeg skal nok klare det, ihvertfall før iPhone-applikasjonen kommer :)

Hvis du er interessert i å kjøpe en Slingbox Pro så fører Komplett.no den. De fører også Slingbox Solo som er den mindre modellen.

For mer informasjon om SlingMedia og Slingbox, gå til deres hjemmeside som du finner her.

Oppdatering: Vi har akkurat kjørt igang en konkurranse, eller rettere sagt en giveaway, hvor du kan vinne en Slingbox Pro, fra SlingMedia som har vært så hyggelige å sponse denne konkurransen. Les mer om det her.

 

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...