Anothr: nyheter direkte i din IM-klient

Når det gjelder å holde seg oppdatert på nyhetsfronten så er RSS det beste som har hendt nettet på lenge. Og er dere som meg så har dere allerde abonnert på hundrevis av feeds til nå, og du bruker spikkert også en lokal nyhetsleser som FeedDemon eller NetNewsWire eller en nettbasert som Google Reader. Men det finnes nå en måte å holde seg enda lettere oppdatert på, du kan få beskjed med en gang en dine feeds oppdaterer seg, og dette gjør du ved å registere deg på Anothr fra iNeZha.


Registering og oppsett:

Ta turen over til til Anothr og register deg først, selve registeringen er veldig enkel og kort, man er igang før
man vet ordet av det. Anothr gir deg tre måter å motta direkte-oppdateringer på:

  1. MSN Messenger
  2. Skype
  3. Google Talk

Man kan også sette Anothr slik at man mottar oppdateringer via email.

Etter at man har valgt sin IM-klient så blir man spurt om man vil legge til iNeZha roboten i sine kontakter. Hvis dette går smertefritt så vil du motta en beskjed fra bot’en rett etterpå. Oppstår det et problem eller hvis du rett og slett vil bytte klient, så finnes det en «delete and start over»-knapp som man kan starte prosessen på nytt med. Bot’en vil først gi deg noe informasjon om kommandoer man kan bruke til å navigere i IM-klienten din og noen nyhetsoppdateringer fra iNeZha.

Legge til Feed Alarmer:

For å komme igang så kan du enten legge til en nettsides URL, eller bare sende et nøkkelord til iNeZharofi bot’en, og du vil få servert
en liste over feed-resultater som matcher og en link til feed-profilen. For eksempel hvis du skriver inn Teknonytt, så vil en liste over feeds som vedrører Teknonytt bli sendt tilbake til deg med engang, og med en link som fører til profilen av hvert resultat. I hver profil så kan du se de siste oppdateringer og antall brukere som deler feedsen, relaterte feeds, koder og en rekke andre oplysninger.

Når du har funnet en feed du vil beholde så kan du enkelt legge den til fra siden eller fra bot’en med en tastatur-kommando.

Alarmfunksjonalitet:

Hver gang en ny artikkel eller post dukker opp i en av dine RSS-feeds som du abonnerer på gjennom Authr så vil de vises i din IM-klient. Herfra er det mange forskjellige ting du kan gjøre, det finnes mange enkle tastatur-kommandoer som er enkle å huske, disse kan du bruke i din IM-klient når du vil utføre noe fra f.eks. MSN Messenger eller Adium. For å få en rask oversikt over kommandoer du kan bruke så skriver du bare inn et spørsmålstegn (?) eller ordet «menu» før du trykker enter.Ved å bruke de mange tastatur-kommandoene så kan du blant annet dele dine objekter i Twitter, lagre de i Del.icio.us eller dele det med dine venner i Anothr. For å lese en feed så trykker du bare ‘Read:[id nummer]’. ID nummer blir utdelt for hver feed du har abonnert på, og for hver enkel sak i feeden. Du kan også gå tilbake og søke gjennom dine feed-lister etter nøkkelord og iNeZha bot’en vil returnere resultater fra feed-objektene som matcher ditt søk.

Gruppere dine Feeds:

Du kan invitere venner til å abonnere på dine personlige grupper av feeds, bare skriv inn ditt brukernavn for forskjellige tjenester som Flickr, Del.icio.us, Twitter, Digg, Last.fm, YouTube også videre. Når du synkroniserer din Twitterkonto med Anothr, så kan du automatisk dele dine abonnementer, IM Moods og artikler du har bokmerket med Twitter uten at det der nødvendig å skrive inn noen tastatur-kommandoer til bot’en. Ta turen til din profil og spor opp hvem som abonnerer på dine feed-grupperinger og mer.

Få dine nyheter direkte

Ironisk nok så er ikke Anothr bare ‘nok en realtime-tracker’, tjenesten inneholder en rekke muligheter man kan og bør utforske, mange måter og holde seg oppdatert på, og å dele sine oppdagelser på nettet med. Men denne tjensten vil nok ikke erstatte andre RSS-tjenester og programmer som Google Reader og NetNewsWire, men det bør være et suplement man kan bruke i tillegg til andre nyhetslesere. Dette er en utmerket tjeneste for alle som er litt lik meg, de som ikke kan vente på de ferskeste nyhetene og som oppdaterer RSS-leseren mange ganger i minuttet på det verste. Og akkurat her er Anothr den beste tjenesten man kan få tak i gratis akkurat nå.

URL:

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...