Det finnes et gratis alternativ til de fleste programmer

osalt.png

Nettet er fullt av uoppdagede perler som man kommer over hver dag, og Osalt.com er en av dem. Man kan dele opp dagens internettsurfere i tre hovedkategorier:

  1. De som betaler dyrt for kvalitetsprogrammer, noe som er helt greit så lenge man har råd til dette, og/eller hvis man studerer eller har studert et sted hvor man behøver akkurat det programmet.
  2. De som piratkopierer. De fleste av oss har på et eller annet tidspunkt enten vært, eller vært nær ved å bli en pirat. Dette kan ha flere opphav som blant annet dårlig økonomi, eller at man rett og slett er en skapnerd som må ha absolutt alt det nyeste og beste, koste hva det koste vil. Og uansett hvor mye man hater RIAA, MPAA, Espen Tøndel, og de andre som sverter sitt eget rykte ved å behandle potensielle kunder veldig aggressivt, så må man på ett eller annet tidspunkt ta et standpunkt om man synes det er greit å stjele fra de som legger en stor innsats og store penger i å lage programmene som boltrer seg på vår harddisk. Fortsetter trenden slik den er nå, med utbredte holdninger som sier det er helt greit å stjele så lenge det er software,  så er det et spørsmål om hvor tungt det på sikt vil satses på å lage software for en grei fortjeneste noe lenger. Jeg vil på ingen måte være overdrevent moralsk da jeg er like skyldig som alle andre på dette punktet, men jeg har tatt en standpunkt som jeg akter å  forholde meg til, og jeg håper flere ihvertfall kan tenke på det. Støtt i det minste de minst ressurssterke utviklerne som ikke sitter på formuer og makt som Microsoft, Apple og de andre store gutta.
  3. Open Source og gratis-programmer sankere. Det finnes så utrolig mange gode alternativ til de store og dyre programmene, og selv om noen av disse ikke kan måle seg med de mest kjente programmene på markedet, så finnes det faktisk eksempler på open source software som er bedre enn alternativet man må betale for.

På Osalt.com finner man erstatninger for betal-programmer, disse finner man enkelt enten ved å søke etter det eller ved å lete i kategorier. Ett eksempel er hvis man søker etter Norton Antivirus så finner man erstatninger som Clam AV, Winpooch og ClamWin. Eller f.eks. Gimp istedet for Photoshop også videre. Selvfølgelig finnes det helt klart bedre eksempler enn det jeg ga der, men jeg tror jeg har gjort meg forstått.

Man får også presentert en top 10 liste over både open source programmer og betal programmer, slik at man kan følge massens anbefalinger. Lykke til med søket etter gratis alternativer, og kanskje er det noen som trenger et klapp på skuldren for å legge fra seg nedlastingsvaner også, tenk framover, og tenk på de små programutviklerne som trenger deres støtte i form av midler, slik at de kan fortsette å lage gode verktøy for oss geeks, skapgeeks og datainteresserte.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...