En ny sær Digg-klone, men veldig nyttig Digg-klone har blitt lansert – her sender man inn og stemmer på kommandoer som skal brukes i Unix/Linux-Terminalen.

Å lære hvordan man bruker kommandolinjen i Linux, Unix og Mac OS X er ikke så dumt, og nå er det kommet en ny sosial tjeneste som kan hjelpe deg igang med å lære hvordan man bruker terminalen. Tjenesten heter Command-line Fu, og er i realiteten en digg-klone (kudos) hvor man stemmer på teminal-kommandoer istedet for nyheter og artikler.

Linux, Unix og litt Mac OS X

Command-line Fu er i utgangspunktet en ressurs for Linux og Unix-brukere, men mange av kommandoene virker også i terminalen til OS X. Hvis man først registrerer en konto i tjenesten, eller logger inn med en OpenID-konto, så kan hvem som helst kan sende inn en kommando og beskrive den slik at andre Command-line Fu-brukere kan stemme den opp og ned. De fleste som bruker tjenester som Glugg og Kudos vet veldig godt hvordan dette fungerer.

command line fu 630x404 Digg klone for terminal kommandoer

Bildet: Command-line Fu’s design skriker Terminal.

Vi kan avsløre en kommando som også fungerer i Mac OS X som et eksempel på hva man kan finne i Command-line Fu. Kommandoen lar deg endre status i Twitter, husk å skift ut “Bruker:Passord” med din Twitter-bruker og ditt passord, og “Melding” med din nye status i Twitter.

curl -u Bruker:Passord -d status=”Melding”

Følg Command-line Fu

Command-line Fu er en flott tjenste for både ferske og erfarne terminal-brukere, og fortjener helt klart å bli bokmerket av de som er nysgjerrig på kommandolinjen i sitt operativsystem. Det er også mulig å følge tjenesten, og alle de nye kommandoene som blir sendt inn ved å abonnere på deres RSS-strøm, eller ved å følge dem på Twitter.

Command-line Fu finner du på følgende webadresse:

[Kilde: DownloadSquad]