Mange har sine formeninger om hvem som lagde den første bilen, men veldig få vet egentlig svaret. Standardsvaret kommer ofte i form av at dette var Henry Ford, den amerikanske oppfinneren bak bilgiganten kalt opp etter hans etternavn. Det var derimot tyske Benz som oppfant den første bilen, og det var faktisk tilbake i 1885, over 20 år før Henry Ford satte i gang med sin produksjon.
Allikevel var den første bilen som kom seg ut på en vanlig vei laget i USA. Dette var det Duryea brødrene fra Springfield, Massachusetts som sto bak. Bilen deres kom seg på vei i 1893, altså 8 år etter Benz først lagde den første bilen. Mer interessant skulle dog masseproduksjonen av bilene være, og der mange blander Henry Ford med å ha skapt den første bilen, så var han riktignok den første som masseproduserte bil med Model T Ford i 1908.
Der disse fremskrittene kan virke enorme, så er de i grunn ingenting sammenlignet med dagens. I dag har nemlig teknologien kommet seg så langt at du kan kjøpe bildeler, tilbehør og programvare fra sider som autodeler.co.no med flere. Dette er derimot bare på det personlige plan. Ser vi på det kollektive planet, så har utviklingen og innovasjonen vært helt enorm.
Slik brukes programvare for bil
Ikke alle innser nøyaktig hvor mye bilene egentlig har endret seg. Prosessen har kanskje virket sakte, men utviklingen har vært lynende rask. Vi mennesker gikk fra å frykte for livet til i dag å utvikle selvkjørende biler. I tillegg til denne utopiske innovasjonen, så har vi selvfølgelig innovasjoner som allerede er her. Enten det er assistert bremsing, system for å holde deg i kjørebanen, eller cruise kontrollen, så er det å kjøre en bil i dag en ganske så annerledes opplevelse enn det som var tilfellet for bare noen år tilbake.
Angående selvkjørende biler er dette forøvrig ingen utopi lengre. Selv om disse ikke er ferdig utviklet, og faktisk ganske så farlige fortsatt, så er vi ikke langt unna et gjennombrudd her. Med avansert programvare tar bilprodusenter som Tesla og flere store steg i riktig retning. Før vi vet ordet av det vil nok folk flest besitte en bil som kan kjøre dem hvor enn de måtte ønske seg.
Det er altså i ferd med å endre seg fra at biler benytter programvare til at biler faktisk er programvare. Dermed vil ikke programvaren bare styre bilene vi har i fremtiden, bilene vil faktisk være en del av denne samme programvaren.
Hvor skal utviklingen ende?
Enten det er flyvende biler, eller andre futuristiske tankeganger, så er utviklingen så ekstrem at nærmest alle fantasiens grenser er i ferd med å bli utforsket. Det er i grunn bare opp til oss selv hvor vi tar bilene.
Teknologien vil utvikle seg raskere enn vi aner. Vår oppgave vil være å finne områder å utnytte den for biler og ikke minst implementere den der det trengs. Kun fremtiden vil vise hvor godt vi lykkes med dette.