Det å få en firmatelefon er noe som mange ønsker seg, og det er noe som blir sett på som en gode man kan se frem til i mange typer jobber. Og det er mange fordeler ved dette. Her får du vite noen av de tingene som er viktige å tenke på, når det kommer til alt fra å følge abonnement, til hvordan du skal skrive det inn i selvangivelsen din, til viktige ting du må sjekke med avtalen din med arbeidsgiver, for å være helt sikker på alle detaljene i avtalen.
Firmatelefon er en gode som mange får, og en av de tingene som kan føles ekstra deilig, er at man ikke bare slipper regningen, men at man også slipper å prøve å finne det beste abonnementet. Men hvis du har ansvaret for det – her er et godt råd!
Hvis du synes at det føles litt overveldende å finne veien gjennom jungelen av forskjellige abonnementer, så kan du få et kjapt overblikk over de mange forskjellige, gode mulighetene her. Det å bruke litt tid på å skaffe seg et overblikk over de forskjellige mulighetene er en av de beste måtene man kan finne veien til det som er det beste og ikke minst billige valget, der man får alle de behovene man har dekket likevel. Det er absolutt verdt å sjekke ut.
Tenk over dette hvis du skal ha firmatelefon
Det å ha firmatelefon er noe som lønner seg, det er det mange som vil si. Men selv om dette er sant, så er det likevel noen ting som er ganske smarte å se på, i forhold til valget om man skal ha firmatelefon eller ikke. Dette er noe som kommer til å avhenge helt av hvor man jobber og hvilke avtaler man har, men det er også et element som påvirker alle – nemlig skatteplikten.
Det å ha firmatelefon, er noe som staten ser på som en form for gode som utløser en skatteplikt. Dette betyr at du blir trukket et visst beløp av fradraget ditt hvert år, på grunn av denne gode. Derfor skal man for eksempel ta stilling til om det man sparer ved å ikke betale for det selv, er mer eller mindre enn det man reelt betaler som resultat av nedgangen i det fradraget man ellers hadde fått. For de aller fleste lønner det seg likevel med firmatelefon, for det er oftest gode abonnementer man får, som gjør at man ender med å spare penger.
Det man også må se på, er hvilken avtale som hører sammen med disse godene, om det for eksempel er noe det blir trukket en del av i forbindelse med lønn – eller om det reelt sett er en ren gode. Dette er det stort sett, men det er fint å sjekke bare for å være helt, helt sikker på at dette er det som gjelder i den avtalen man har sammen med arbeidsplassen sin. Sjekk ut dette og finn ut av hvordan du skal skrive det inn i selvangivelsen din – så er du klar!