webtavle   Nå er vi lei av å vente på webtavla

Hva trenger man egentlig for å surfe internettet? Egentlig bare en skjerm og en mulighet for å skrive inn adresser, slik at du når fram til sidene du vil lese.

Den vanlige laptopen er for kraftig, har for mange applikasjoner og er rett og slett for tungvinn.  Iphone er ganske bra, men dessverre for liten. Utfordringen blir å finne en mellomting.

En av verdens største teknologiblogger, TechCrunch, har skjønt dette, og kjører nå en kampanje i håp om å bringe ideen videre til hardware-leverandørene. Det de vil ha er en billig, flat og enkel, touch-basert skjerm med et lett Linux-basert operativsystem som kun inneholder et fåtall applikasjoner.

Når det gjelder nettleser er folket delt, noen vil ha Opera Mini, mens andre vil ha Firefox 3.0. Sistnevnte kan bli problematisk med tanke på ytelsen, og dens sluking av minne.

Og ideen er intet annet enn genial. Webtavla ville uten tvil revolusjonert mobil surfing. Hva med å sette seg ned på en kafé, legge tavla ned på bordet og ved hjelp av skjermens trykkfølsomhet, navigere deg gjennom interveven.

webtavle2   Nå er vi lei av å vente på webtavla

TechCrunchs kampanje går ut på å sette sammen et team som skal planlegge, og muligens utvikle en prototyp, som appellerer til hardware-produsentene. På denne måten vil de bringe webtavla til live.

(Via TechCrunch, TechCrunch IT)