Re: Apple-grunnlegger vil ĺpne Mac-en | Innovasjon, Kuriosa, Standarder

Rune skrev: «…skal jeg ikke (kansjke) si mye mer dritt om Apple. Dersom de….la andre enn Apple lage maskiner for epplesoftwaren (kloning/OEM)»

Jeg kan ikke se at du har sagt noe dritt om Apple, for alt du sa er jo det rene tøv. Hadde du i det minste sagt noe negativt om Apple som var sant eller som bygde på et logisk resonnement, så hadde det kvalifisert for kategorien «dritt». Men dette er ikke dritt. Dette er kun tøv.
Hvilke 1) «kontrollfrikmetoder» sikter du til, og 2) hvorfor skal andre enn maskinvareprodusenten Apple lage Apples maskinvare?
Jeg ser f.eks ikke at andre enn maskinvareprodusenten HP lager HPs maskinvare, og jeg ser heller ikke at  andre enn maskinvareprodusenten Dell lager Dells maskinvare. Hva er resonnementet ditt her? Er resonnementet at ettersom Apple velger å legge et egenutviklet operativsystem ved sin egen maskinvare, beskyttet av loven om åndsverk/opphavsrett, så skal derfor Apple ikke ha eneretten til å produsere sin egen merke/maskinvare?
Dette er i så fall utprøvd juridisk i retten. Selskapet Psystar prøvde seg på å lage Mac-kloner for ca fem-seks år siden. Slik gikk det med den historien:
http://macworld.idg.se/2.1038/…
Jeg har ingenting imot Mac-kloner, såfremt de ikke bryter lover.
Jeg kan heller ikke se at Woz nevnte noe om at Apple burde åpne maskinvaren. Woz nevnte kun åpning av programvare/operativsystemets kode som idag delvis er lukket.

Rune skrev: «Jeg er definitivt en Epplehater, men hvis dette kan skje vil verden gå et hakk videre»

Det er jo et paradoks at du er «Epplehater» men samtidig vil ha verden videre, når vi vet Apple er den maskinvareprodusenten som allermest bidro/bidrar til at verden gikk/går videre med flest hakk.
Det er jo et ubestridelig faktum at Apple var den aller første som lanserte f.eks følgende produkter på forbrukermarkedet, dvs markedet for folk flest til priser som folk flest hadde råd til:
GUI’et, musa, touchpad’en på bærbare datamaskiner, WiFi, multitouchskjermen (på iPhone), «retina»-displayet (skjerm med så små pixler at de er umulige å skjelne med det blotte øye), thunderbolt (plugg/grensesnitt som erstatter alle andre plugger, dvs ethernet, usb, video, etc, bortsett fra strømpluggen), og mp3-spilleren (hvis man ikke regner med mp3-spillere som er så store at de ikke går i lomma, eller mp3-spillere som ble lansert i kun i maks et par land, eller mp3-spillere kun produsert i noen få hundre enheter). Forøvrig var Apple en av de aller første som tok i bruk USB også. Apple lanserte også den første Ultrabook (MacBook Air i 2008) tre år før Intel definerte «Ultrabook» og tre år før konkurrentene kom diltende etter med sine Intel-subsidierte ultrabook’er (eller Air-kloner, som noen like å kalle dem).

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...