På WWDC i går kveld lanserte Apple nye Safari 4 i endelig utgave. Nettleseren imponerte stort i betaversjon, og mange trodde Apple skulle knuse Webkit-konkurrent Google Chrome. Nå er det lite som tyder på det.

Når Safari 4-betaen ble sluppet tidligere år ga den nettmedier verden over hakeslepp. Apple hadde kokt sammen den desidert raskeste nettleseren på markedet, i en ny, stilig drakt, og for Webkit-konkurrent Google Chrome var det intet annet enn en krigserklæring.

Nå ser det ut til at Google tok krigserklæringen på alvor og tok opp kampen med det store Eplet. Safari 4 i endelig utgave har nemlig tapt seg siden den superraske betaen, mens Google gjorde et kvantesprang med Chrome versjon 2.0.

webbrowserperformance Safari 4 endelig sluppet, men hvor ble farten av?
Ifølge tester utført av Betanews.com, ligger Chrome 2.0 og den uferdige etterfølgeren, Chrome 3.0, helt i tet. Safari 4 henger litt etter. (Foto: Betanews.com)

Men la det være klart: Forskjellene på Chrome 2.0 og Safari 4 er så minimale, at det er snakk om hundredeler. I realiteten er det altså ingen forskjell på de to Webkit-nettleserne. Begge nettleserne scorer også 100 % i den populære Acid 3-testen.

Svært, svært rask

Til tross for at Chrome slår Safari 4 med noen hundredeler i testene, er Safari 4 en svært rask nettleser. I Windows 7 er den hele 45 prosent raskere enn Firefox 3.5 RC, noe som egentlig sier sitt.

Nye Safari kan lastes ned via apple.com/safari.

(Kilde: Betanews)