TEST: Need For Speed Undercover (iPhone)

Vi tester EAs Need For Speed Undercover for iPhone og iPod. Kongen av racere, eller helt håpløst? Finn det ut her.

picresized_th_1243559762_2
(Bilde:www.o.aolcdn.com)

Har du det som trengs? Sitt deg bak rattet i spillet som er en del av verdens #1 racerfranchise og finn ut! Bli med i vannvittige løp i dette action-pakket eventyret med forfølgelse og svik.

Slik lyder Need For Speed Undercovers slagord, og dermed er det på tide å finne ut om vi har det som trengs i racingverdenen eller ei. Når vi for første gang starter spillet, får vi se et kort filmklipp som varierer i kvalitet – fra skuespillernes side altså. Det er dog fint at EA har valgt å innkludere dette i spillet, siden dette høyner inntrykket og kvaliteten på spillet. Det skader heller ikke at artisten og skuespillerinnen Christina Milian er inkludert i videoene.

Etter introen er det klart for bensin og svidd gummi. Vi må igjennom en testtur for å bevise at vi er den rette mannen eller kvinnen for å få jobben som spaner, men i virkeligheten så vil vi få lære oss kontrollene. Styringen foregår som vanlig, og man svinger med hjelp fra acceleratoren i iPhonen eller iPoden. For å bremse så kan man holde en finger hvor som helst på skjermen siden bilen akselererer av seg selv. Dette kan fort bli irriterende siden man føler at man ikke har full kontroll, men det fungerer overraskende bra, og man blir fort vant til å ikke ha kontroll over gasspedalen.

For å brenne av litt nitro så sveiper man en finger oppover skjermen, og ved å sveipe motsatt vei så kan man klare noen heftige svinger ved å bruke «timebreaker», som kort sagt vil si at alt går i saktefilm, og dermed øker sjansen betraktelig for å komme helskinnet igjennom de verste svingene. Drifting er også viktig for å unngå å tape for mye fart i svingene, og dette gjøres ved å svinge hardt til høyre eller venstre, men her må man passe på, for svinger man for hardt vil bilen velge å snu 180 grader, og dermed vil man føle hvordan det er å tape. Til slutt har vi et «triks» der man ligger seg rett bak motstanderens bil. Dette gjør at bilen får et slags ekstra fremdrift, som er kjekt på strake strekninger, og velger man å bruke nitro i samme øyeblikk, vil motstanderens bil garantert havne langt bak. picresized_1243563542_img_0009

Neste steg er å kjøpe bil. Som alltid får man ikke tilgang til de heftigste bilene med det samme, så vi må heller nøye oss med biler som Nissan 240SX, Pontiac Firebird eller Mazda 3. Her kan vi enten ta den billigste bilen og trimme den med de få kronene vi har til overs, ellers kan vi kjøpe den dyreste og håpe på det beste.

Da er det tid for asfalten, og den frihetene det medfører seg – Mer om det senere.

PLOTT: Selve historien er i klassisk Need For Speed Underground-stil, og denne gangen er vi i undergrunnsverdenen av Tri-City, og jobben vår som spaner er å infiltrere og arrestere flere kriminelle personer som har alt annet enn rent mel i posen og kaffe i koppholderen. Etterhvert som vi kommer videre vil vi komme lengre og lengre inn i rollen som en gateracer, og dypere inn i undergrunnsverdenen. Selve historien er ikke mye å skryte av, og er ellers svært lite orginal. Vi merker at EA «begynner» å gå tom for ideer.

GAMEPLAY:NFSU presterer utrolig godt på iPhone/iPod, og med accelerator ombord føles det naturlig å svinge med apparatet. Veigrepet avhenger av hvilken bil og hvilke endringer man har gjort, men bilen henger generelt godt på veien, og det føles ikke som om man flyter over veien som flere bilspill sliter med. Men etter noen løp begynner vi å lure på om EA har vært svært slapp med omgivelsene i spillet, for her går det for det meste i de samme veiene, og man får følelsen av at her har vi kjørt før. Men her venter en fin overraskelse når vi ser at natt blir til dag, og vi har flyttet oss fra de urbane strøkene til motorveien. Det er åtte forskjellige moduser vi må igjennom, og uten å nevne alle, så må vi mestre «Highway Battle», «Cop Take-Out» og «Circuit». Vi går så langt å si at dette er med på å redde spillet, for uten modusene ville dette blitt tøft. Ikke tøft på den måten, men kjedsomheten ville tatt over, og spillet ville vært slutt for vår del.

Motstanderne er som forventet litt slappe og ikke så tøffe i begynnelsen, og dette er forsåvidt greit da vi får sjansen til å mestre kontrollene, og oppgradere kjøretøyet. Heldigvis blir motstanderne hardere og tøffere jo lengre man kommer, og man må virkelig tenke seg om før man oppgradere noe som helst. Skal man oppgradere akselerasjonen, eller toppfart? Av erfaring, så kan vi trygt si at det er fullt mulig å bomme på dette punktet.

picresized_1243564481_img_0023
I garasjen for å oppradere toppfarten

Den eneste skuffelsen – om det kan kalles det, er at man ikke kan kjøre fritt i byen som i orginalversjonen på PC og konsoll, men dette forventer vi oss strengt tatt ikke i en «lite-versjon» av spillet. EA kunne kanskje lagt dette til, men det er ikke en del av spillet vi savner så mye.

LYD:Musikken i NFSU er i toppklasse fra hva man er vant til i mobilspill, og det går for det meste i rock fra både kjente og ukjente band som er en nytelse å høre på. Lydene fra bilene og ellers i løpene er troverdige nok for et bilspill i det portable sjangeret, og lyder fra motoren, NOS, helikoptre og politisirener gjør det ikke merkverdig dårligere enn det man ellers hører i bilspill. Vil du ha fullt utbytte av lyd og musikk kan hodetelefoner anbefales.

GRAFIKK:Grafikken i NFSU noe av det lekreste og mest polerte som er lansert av spill i App Store til dags dato. EA har virkelig brukt tid på å gjøre dette riktig, og det kan vi med trygghet si at det har de klart. Bilene og omgivelsene ser utrolig bra ut, og detaljene blir så bra som en iPhone og iPod kan takle. Lagging er som oftest ikke noe problem, men det kan forekomme innimellom, avhengig av hva iApparatet driver med i bakgrunnen. NFSU er helt i toppen grafikkmessig for hva som er mulig på iPhone og iPod idag.

 

KONKLUSJON: Need For Speed:Undercover for iPhone og iPod kan trygt sies å være et godt kjøp for både bilentusiaster og folk som generelt er interessert i biler. Her har man god grafikk, god lyd og mange tilpassningsmuligheter. Historien er langt fra det beste, men presterer greit, og for skarve 55 kroner er dette verdt hver eneste krone.