thebirdsnest Under OL får vi vite om internettet virkelig holder

I årevis har det vært snakk om når — eller om — internettet vil kollapse. Mange mente video over internett kunne føre til en totalkollaps av mediet, og nå som Beijing-OL står for tur — som mange medier sender direkte over nett — kan det faktisk bli virkelighet.

TV-kanaler satser stort på årets sommerleker, blant annet sender NRK direkte i alle medier: Radio, TV og web. Til og med åpningsseremonien skal sendes direkte på nett

Men det er ikke bare vi nordmenn som kan nyte øyeblikkene fra Beijing over internettet; amerikanerne tilbys “live-stream” fra NBC, som faktisk har registrert et eget domene for de 16 dager lange lekene (nbcolympics.com).

Den amerikanske TV-kanelen har planer om å sende 2200 timers direktesendt materiale fra Beijing, og med nok seere kan dette trolig være kapabelt til å få hele internettet til å knele. I hvert fall ifølge eksperter, som mener internettet står overfor to tøffe uker.

Ekspertene tror sjansene for en totalkollaps er på mellom 5 og 10 prosent, mens sjansene for en “generelt god opplevelse” vil være på ca. 60 prosent.

Verdens største nettsted for videodeling, YouTube, har også en egen OL-kanal med video fra de største lekene noen sinne.

(Via ZD Net. Foto: Scanpix)