Slik blir Google Reader til en drøm å bruke – Del 1

Det er lenge siden RSS virkelig slo an og ble stort blant dagens internettbrukere, og det er lett å forstå hvorfor – man kan skumme igjennom innholdet på flere nettsider samtidig, og kun lese det som interesserer deg. Alt dette uten å forlate din RSS-leser. Dessverre har en slik RSS-leser, eller nyhetsleser på godt norsk, noen begrensninger. Dette kan for eksempel være at du ikke kan kommentere artiklene du leser, eller at noen nettsteder bare legger ut en liten del av sine artikler slik at du må besøke deres nettside uansett.

Som vanlig skal vi i Teknonytt avsløre noe nyttig som kan gjøre deg enda mindre avhengig av å besøke dine favoritt-nettsider istedet for å lese alt i din RSS-leser, i tillegg til å vise deg hvordan du kan bruke Google Reader på en mer intiutiv og effektiv måte. For at artikkelen ikke skal bli for lang så blir den delt opp i to eller tre deler, disse blir skrevet i løpet av de nærmeste tre dagene. Følg med videre så skal vi vise deg hvorfor akkurat denne nyhetsleseren er et godt valg per dags dato. Og har du ikke skiftet til Google Reader ennå, så er dette tiden å gjøre det på. Personlig har jeg akkurat emigrert fra NetNewsWire til GR (les: Google Reader) nettopp fordi jeg oppdaget hvor effektivt man kan jobbe fra denne leseren.

Før vi setter igang så er det to ting som anbefales for å få mest mulig (eller noe i det hele tatt) ut av denne guiden: last ned og bruk Firefox, når du har gjort dette så installer tillegget som heter Greasemonkey. For å lære litt om hva Greasemonkey er så kan du besøke Wikipedia og lese om det der. Flock er også en nettleser som kan brukes da Firefox-tilleggene fungerer bra der også.

AideRSS – Etterhvert som man samler opp en del RSS-lenker så kan det bli en overflod av informasjon på skjermen, og dette kan igjen føre til at du ikke får filtrert fram det beste og mest relevante innholdet. I verste fall kan det bety at du går glipp av mye bra stoff. AideRSS er en plugin for Firefox og Google Reader som gjør at du enkelt kan filtrere ut det dårligste innholdet. Når det er installert så kan du filtrere innholdet etter fire grader: All, Good, Great, og Best.

200808112235.jpg

Hver enkel sak i GR får en poengsum som er basert på flere faktorer som blant annet: antall klikk, antall innlenker, kommentarer, hvor mye det er diskutert i IM og sosiale nettverk – dere skjønner sikkert hva jeg mener. Det fungerer nesten som det nye rangeringssystemet til Bloggrevyen, men mer avansert selvfølgelig. Utifra dette så vil hver enkelt sak få en poengsum (se bildet under) som filtreringen baserer seg på. Les mer om rangeringssystemet her.

200808112244.jpg

For å få en nærmere og mer presis forklaring på hvordan dette fungerer og hva det er så anbefaler jeg å ta en titt på denne videoen:

AideRSS kan installeres på to forskjellige måter: enten som et Greasemonkey-script, eller som et vanlig Firefox-tillegg. Det sies at alternativ en er det mest stabile, men dette betyr ikke at det andre alternativet er helt galt det heller. Les mer om det på hjemmesiden deres.

I neste avsnitt av denne guiden så vil du lære mer om hvordan du kan forbedre din opplevelse av Google Reader. Jeg vil ikke avsløre hva som kommer, men kan si at det er en positiv overraskelse som dere ikke bør gå glipp av. Neste del vil være publisert innen Onsdag morgen, så følg med videre i Teknonytt.com.



Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...