UVLayer: Del og se video med AIR

UVLayer er en socian video-applikasjon hvor du kan oppdage, se, samle på og dele videomedia. Når du søker så fokuseres det på videoer fra YouTube og Truveo, Truveo er en side som søker gjennom videoer på hele nettet og dermed får man et ganske vidt spekter når man bruker UVLayer.

UVLayer gir oss et futuristisk brukergrensesnitt som har potensiale til å få enkeltes haker til å treffe tastaturet, en skikkelig «wow-opplevelse» med andre ord, skaperne har virkelig fått til å lage noe annerledes i dagens sosiale nettverkstider. Det hele er bygd på Adobe AIR platformen, og man kan derfor også laste ned og installere det på maskinen lokalt, noe jeg absolutt anbefaler. Adobe AIR er som kjent et multiplatform program og du kan derfor bruke dette programmet på alle platformer.

Kort fortalt så kan du starte med å importere dine venner ved å bruke ditt Google Talk, AIM eller Facebook brukernavn og passord. Dermed kan du sende videoer til dine venner og se hva de ser på akkurat nå, samtidig som du har full kontroll over dine egne videoer. Men hva er det som er så spesielt med UVLayer, dette er jo ikke akkurat revolusjonerende nok til å få hakeslepp?

Joda jeg kommer dit nå, for det er ikke de sosiale egenskapene til applikasjonen som imponerer meg, det er mer programmets brukergrensesnitt, som jeg allerede har skrevet at er veldig futuristisk. Istedet for å bruke tastatursnarveier som framgangsmåte, så har skaperne av denne utmerkede applikasjonen brukt et brukergrensesnitt som lar brukerne leke seg med det ved å samspille med det på en veldig intuitiv og lett måte.

Når man søker etter videoer så får man opp en pen samling av thumbnails som viser treffene (ordet pent kommer til å gjennta seg til det kjedsomme snart), man kan utføre handlinger med disse bildene ved å blant annet avspille dem direkte i dette skjermbildet, hvis man liker det man ser så kan man dra videoen til selve «skrivebordet», som man forsåvidt kan sammenligne med skrivebordet på en datamaskin. Skrivebordet er altså en samlingsplass for de viktigste objektene, eller en roteplass avhengig av hvem og hvordan brukeren er. På dette skrivebordet kan man samle på videoer man selv synes er verdt å samle på, og bygge grupperinger som er basert på søket man gjorde. ta en titt på bildet under for å få en liten smakebit over hva jeg mener når jeg nå forteller om brukergrensesnittet, selv om et bilde kan fortelle tusen ord, så trenger man kanskje ti tusen for å få forklart hvordan dette egentlig føles og ser ut.

2008-05-26_0905

Når man samler opp videoer så kan man plassere dem i såkalte stacks/stabler, å lage slike stabler er veldig lett, man drar et bilde fra søkeresultatet og drar dem oppå andre video-thumbnails. Man kan navngi disse stablene med videoer og lagre dem. Etterhvert som man starter å bruke denne applikasjonen videre så vil man oppdage at man kan beholde eksisterende søk og de assosierte resultatene som grupperte mapper. Deretter kan man for morro skyld kaste bildene ut over skrivebordet og se dem skli, det blir nesten slik at man sitter å tuller med programmet i en times tid før man virkelig får sjansen til å bruke det effektivt, men det er jo nettopp slik man bør gjøre det, for det jo den kjente «wow-effekten» alle er ute etter i dagens teknologiverden.

Videoavspilling utføres med en intern avspiller som kommer fram når et video-bilde blir klikket på. Du kan starte med å spille flere videoer på en gang. Mini thumbnails viser seg på slutten av en video for relaterte videoer.

Det er også lagt opp til å være veldig lett å bygge små communities rundt dette programmet da man importere venner og samhandle med blant annet Facebook, man kan da se hvilke videoer som Facebook-kontaktene ser på akkurat nå.

UVLayer er et program med utallige muligheter, og jeg har mye leking igjen til jeg selv har fattet hundre prosent hva dette går ut på, men jeg kan med sikkerhet si at dette er et program for deg hvis du elsker video, teknologi og eye-candies.

Last ned AIR applikasjonen her, eller bare ta turen innom nettsiden deres for å teste det der. Men hvis du velger å bruke Adobe AIR programmet og ikke nettsiden så husk å last ned Adobe AIR installer.

Her er et par videoer fra skaperne om hvordan du bruker selve programmet, det kan være greit for å se hvordan det hele ser ut:

Navigering:

[youtube]http://youtube.com/watch?v=OXyxfWR2DXk[/youtube]

Samle videoer:

[youtube]http://youtube.com/watch?v=bhd8Y_D9k94&feature=user[/youtube]

For flere videoer ta turen til denne siden, det er kjekt å ta en gjennomgang av disse da det er mye man kan lære der.