Wix – Hvem som helst kan lage en innbydende nettside uten en linje kode

Jeg fikk nettopp en beta-invitasjon til en nettside som heter Wix. Jeg visste ikke hva det var, men regnet med at det var en av de mange tusen sidene som har nesten samme funksjon og følger moten ved å kjøre sitt nettsted/tjeneste i privat beta for å skape interesse rundt det. Lite visste jeg at jeg kom til å få hakeslepp en liten stund etterpå.

Wix er en nettside som lar hvem som helst få lage en webside med en proffesjonelt ‘look’, og det beste av alt er at man ikke trenger å kunne programmering eller koding i det hele tatt for å lage websiden. Men det stopper faktisk ikke med at man kan enkelt kan lage websider, dette verktøyet sjarmerer nemlig enda mer ved å la oss lage widgets, kommentarer med fancy design, webbasert gratulasjonskort, og lignende oppgaver. Man kan også lage seg en fancy MySpace-profil med dette verktøyet.

Wix er Flash-basert, og dette er noe man tydelig legger merke til – for siden har en litt barnslig framtoning med sine eye-candies. Men la dere ikke lure, for bak dette «eventyr-utseendet» ligger det et webkonstruksjons-verktøy som er meget kraftig. Jeg skal ikke påstå at proffesjonelle webdesignere blir noe særlig fristet av dette verktøyet, men så er det ikke for dem det er laget heller, det er laget for alle som ikke sitter med kunnskapet nok til å lage attraktive og avanserte websider med dynamisk innhold – Wix gir alle muligheten til å lage en eller flere nettsider som man kan være stolt av.

Når du setter igang med å lage en webside så kan du velge å starte med å velge en blank side eller en mal man hvor man kan velge i flere tema, og her finnes det noe for alle – om du er typisk emo eller en fargeglad person.

Når du har valgt et tema for din webside (eller widget) så blir du ført til en popup-side som inneholder Wix-editoren, her blir man nesten overveldet av antallet valg man får for å sprite opp kunststykket sitt. Man kan legge til former, bilder, utklipp (clipart), video, sanger og animasjoner; du kan justere fargene og sette en visuell atferd på basis av brukerhandlinger. Man kan selvfølgelig også legge til tekst, avsnitt og overskrifter. Bilder kan lastes opp manuelt eller hentes inn fra enten Flickr eller en royality-free stock-samling. Videoer kan legges inn fra Youtube, og det er også en samling av gratis sangklipp som kan brukes i en rekke musikkspillere, som man forøvrig kan bruke forskjellige ‘skins’ på.

Hver Wix støtter flere sider med lenker mellom dem (Wix er navnet skaperne av denne tjenesten bruker på hver enkel kreasjon man skaper). Når du ønsker å redigere et bestemt objekt på en side, så klikker du på det og ‘Options’ for å rotere, endre størrelse og plassering på det. En Mac OS-lignende Dock på bunnen av skjermen viser også ikoner som fører deg til innstillinger for effekter, atferd, animasjoner, og mye mer. Man må rett og slett leke seg litt med Wix for å lære seg å sette nok pris på det, og gjør man dette nok så finner man alltid noe nytt, og dessuten får etterhvert sider som kan bli ganske tiltrekkende. Det er utrolig hvor mange alternativer Wix gir deg når du skal designe ditt mesterverk.

Når du arbeider med Wix så kan du trykke på forhåndsvisning for å sjekke hvordan websiden vil se ut. Når du til slutt er ferdig med siden din, så kan du publisere den enten som et websted på et underdomene i wix.com eller som en widget på et annet nettsted, i framtiden vil man også kunne hoste nettstedet på et valgfritt domene. Og akkurat det siste jeg skrev nå er det største minuset med dette verktøyet, man burde allerede nå få muligheten til å hoste det på sitt eget domene – vi får håpe at det skjer snart som skaperne av Wix lover. Hvis det er dette som hindrer deg i å bruke denne tjenesten så finnes det lignende nettsider hvor du blant annet kan hoste på valgfritt domene: Weebly, Synthasite, Google Pages og sist men ikke minst Sprout.

Wix er i privat beta, men vi har 15 inviteringer her i Teknonytt som vi deler ut til de første som spør i kommentarfeltet.

Jeg har akkurat fått bekreftet per mail fra Wix at de nettopp har gått fra privat beta til åpen beta, så det er bare å registrere seg uten invitering nå. Takk for tipset, haha (eller hva du nå heter) :p

Nettadresse: http://www.wix.com

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...